• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
zondag 26 okt 2014
Joomla Templates and Joomla Extensions by joomla2you.Com
img
img

IFC Gastvrijheidsbarometer winnaar van de Koks Innovatie Trofee 2014

IFC Gastvrijheidsbarometer winnaar van de Koks Innovatie Trofee 2014

Read more

Eric-Jan Wissink nieuwe voorzitter

Eric - Jan Wissink is de nieuwe voorzitter, hij ontvangt de hamer van Bas van de Graaff.

Read more

Bezoek aan Quickly

Op 17 maart bezocht Het Kokskwartet Quickly, organisatie door de KOB.

Read more

Regio KOB praktijkavond 2013

22 november s'avonds was de jaarlijks terugkerende Praktijkavond van de Regio KOB, culinair en gezellig op locatie Woonzorgcentrum de Annenborch in Rosmalen.

Read more

Regio VKRO sluit het jaar af

In het jenevermuseum te Schiedam is het jaar afgesloten.  

Read more

KOB bij Essence Culinair

KOB bij Essence Culinair voor een demonstratie van de Frima Vario cooking apparatuur.  

Read more

Regio KOB bij Go-Tan

Spannende workshops, lekker eten, nieuwe technieken

Read more

KOB op bezoek bij Daily Fresh Food

Een leerzaam en gezellig bezoek aan Daily Fresh Food door de Regio KOB

Read more

Regio KOK Aspergediner 2013

Het aspergediner van de Regio KOK bij restaurant de Cleyburch weer een succes. Meer hierover bij  de Regio KOK     

Read more

VKZI & KOK naar Wijngaard kaas

Proeverij en bezoek aan historisch kaaspakhuis van de regio's KOK & VKZI

Read more
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Pied de Mouton

Pied de mouton is een wilde paddestoel en groeit in loof- en naaldbossen.
In het seizoen (juli-november) zijn de meeste pied de mouton op de Nederlandse markt afkomstig uit Frankrijk. Het vruchtvlees is stevig. De kleur van de pied de mouton varieert van creme tot abrikoos geel. De vorm van de paddestoel is grillig. aan de onderkant van de hoed bevinden zich zachte stekeltjes, wat de Nederlandse naam "gele stekelzwam" verklaart.
De maat van de hoed kan varieren. De smaak is mild en combineert goed met de cantharel (en lijkt daar ook een beetje op qua smaak). Deze paddestoel kan beter niet rauw gegeten worden.

Vrienden van adv

Heinz (Hoofdsponser)

Honig Professional unieke site voor professionele koks Honig profesionele site gaat ondersteunen in de keuken. Op de site is veel vakspecifieke informatie te vinden voor professionele koks. Zo kunnen de bezoekers onder andere participeren in diverse fora, vragen stellen aan het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en hebben alle bezoekers toegang tot diverse tips en technieken voor in hun keuken!
Ga naar de website: www.honigprofessional.nl De H.J. Heinz company is met bijna 45.000 medewerkers in circa 200 landen een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. In Nederland neemt Heinz met top A-merken als Hak, Honig, De Ruijter, Karvan Cevitam, Roosvicee, John West en natuurlijk Heinz een leidende positie in Food in. Het huidige Heinz in Nederland is ontstaan uit de samenvoeging van het vroegere Heinz Nederland, en de van CSM aangekochte bedrijven Honig, HAK en Koninklijke De Ruijter.  


Lees meer...

De Zuivelhoeve (Sub sponsor)

De Zuivelhoeve boerderij ligt midden in het mooie en landelijke buurtgemeenschap Twekkelo. Al vijf generaties lang worden er op deze prachtige plek door de familie Roerink met passie gewerkt. In 1981 richtte Diane Roerink in de oude klompenschuur van haar oma een klein winkeltje in. Daar verkocht ze de ambachtelijke zuivelproducten die Gerjhan (haar man) op de boerderij zelf maakte. In 1995 werd het assortiment uitgebreid tot een compleet assortiment nagerechten voor alle soorten instellingen. Nu, jaren later, genieten dagelijks tienduizenden mensen in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en school- en bedrijfskantines van lekkere en gezonde Zuivelhoeve producten. Er is ondertussen veel veranderd, maar we maken onze yoghurt en vla nog steeds op een echte boerderij, met dezelfde mooie ingrediënten en veel enthousiasme.


Lees meer...

Vishandel Almelo

Almelo is een visbedrijf dat in 1976 is gestart met een viswinkel aan het Almeloplein in Den Haag. Na enkele jaren is het bedrijf begonnen met leveringen van kant en klaar gebakken vis aan enkele verzorgingshuizen.  Door een explosieve groei is in 1988 een nieuw bedrijfspand gekocht in Scheveningen waar men zich verder is gaan specialiseren in het bakken en terugkoelen van vis. Daarvoor beschikt


Lees meer...

Encko foodservices

Encko foodservices (www.encko.nl) produceert en vermarkt koelverse en diepgevroren vleesproducten. Enkco richt zich op een groot aantal afzetkanalen zoals supermarkt- en ambachtelijke slagerijen, cateraars, horeca, instellingen, thuisdiensten, export en industrie. Het brede productassortiment van Enkco onderscheidt zich door een voortreffelijke kwaliteit en een hoog gemaksgehalte. 


Lees meer...

Celavita Foodservice

Celavita Foodservice (www.celavita.nl/), Passie voor aardapelen Zowel het moderne productiebedrijf als het kantoor van Celavitastaan in Wezep. In totaal werken bij CêlaVíta ca. 300 medewerkers die een ding met elkaar gemeen hebben: een passie voor aardappelen! Het is allemaal begonnen met het idee om geschilde aardappelen te gaan verkopen. Wie heeft er immers geen hekel aan het schillen van deze knollen! Later zijn we de aardappelen ook gaan voorgaren, een proces wat vandaag de dag met behulp van stoom gebeurt.


Lees meer...

Hobart Nederland

 Hobart Nederland BV Als leverancier en fabrikant van duurzame en functionele grootkeukenapparatuur voor afwassen, koken, bereiden en koelen, beschikt Hobart Nederland BV over alle benodigde specialistische kennis om relaties (horeca, zorginstellingen, bakkerijen, etc.) vakkundig te adviseren en altijd een oplossing op maat te bieden. Hobart Nederlandis een zelfstandig werkende dochter van de Amerikaanse moedermaatschappij Illinois Tool Works (ITW). Wilt u meer informatie over onze producten of dienstverlening, kijk dan op www.hobartnederland.nl of neem contact met ons op op telefoonnummer 0348 – 46 26 02. Hobart Nederland BV
Pompmolenlaan 12
3447 GK Woerden
Telefoon: 0348-462626
Fax: 0348-430117
www.hobartnederland.nl
\n Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Lees meer...

Ecolab

 Ecolab levert middelen en systemen op het gebied van schoonmaak en hygiene. Bijna 80 jaar geleden begon Ecolab met een werknemer met zaken doen in een markt. Maar dankzij de eenzijdige aanpak om te komen tot de beste schoonmaak, oplossingen en service gerichtheid zijn zij een wereldspeler van een grote die de verwachtingen van de oprichter ver zou overtreffen.  


Lees meer...

Van Bennekom vlees

 Het in Ridderkerk gevestigde bedrijf portioneert, braad, kookt en verpakt alles op het gebied van vlees, vleeswaren, kaas en maaltijdcomponenten in de breedste zin van het woord. Bejaardentehuizen, ziekenhuizen, geriatrische inrichtingen, gezinsvervangende tehuizen, maaltijdfabrikanten en horeca gelegenheden maken al vele jaren gebruik van de producten en diensten van Van Bennekom Vlees BV.(http://www.vanbennekomvlees.nl/)


Lees meer...

Temp-rite international Holding B.V.

Specialisten in maaltijdverdeelsystemen voor de gekoppelde en ontkoppelde keuken. Hete lucht, contactwarmte en inductietechniek voor zowel individuele als multiporties. temp-rite international Holding B.V. heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot Europees marktleider op het gebied van maaltijdverdeling in de gezondheidszorg. Het originele idee is veel ouder en stamt af van de Amerikaanse firma Aladdin Synergetics Inc. te Nashville.


Lees meer...

Deli XL totaalleverancier voor alles wat lekker is

  Deli XL (www.delixl.nl) is totaalleverancier voor de foodservice markt.
Wij zijn onze klanten in horeca, catering en de institutionele markt van dienst met betrouwbare leveringen, een totaal assortiment en additionele diensten.
 
Met passie voor food en passie voor service werken we aan het bereiken van een gezond resultaat. Voor onze medewerkers, voor onze klanten en voor ons bedrijf. Wij nemen daarbij actief en met een eigen visie onze verantwoordelijkheid voor klanten en de maatschappij.


Lees meer...

W & G Groep voor wild en gevogelte

 Over smaak valt misschien te twisten. Over kwaliteit niet. Wild en gevogelte van de W & G Groep vormen een eerlijke gastronomische basis voor in de keuken. U kunt zonder uitzondering rekenen op de allerbeste kwaliteit. En een uitgebreide keus. Van prachtige seizoenproducten zoals Hollands wild tot smaakvolle aanraders, zoals Frans gevogelte. Uw patienten of bewoners zijn gasten met culinaire wensen. Het brede assortiment wild en gevogelte van de W&G Groep biedt meer dan genoeg gezonde variaties voor uw dagelijkse menu's. Onze secure verwerking volgens de strenge HACCP-eisen is standaard. Evenals de exacte portionering. En de uitstekende service. Bij de W&G Groep kunt u rekenen op voldoende suggesties die niet alleen binnen uw menu, maar ook binnen uw budget passen.


Lees meer...

Huuskes Versproducten voor vers- en diepvriesproducten

Wij leveren een ongeevenaard totaalpakket vers- en diepvriesproducten. Doordat wij alles onder een dak en in eigen beheer hebben, zijn wij als geen ander in staat de markt op maat te bedienen. Onze producten leveren wij aan afnemers in uiteenlopende sectoren, zoals (zorg) instellingen, horeca, bedrijfsrestaurants en landelijke cateraars. 


Lees meer...

Dawson voor koelen en vriezen

Dawsongroup maakt deel uit van Dawsongroup PLC en heeft het concept verplaatsbare koel- en vriesopslagruimte in Europa geintroduceerd en heeft inmiddels 2.500 verplaatsbare koel- en vriesopslagruimten, shock vriezers alsmede tempereer units in Europa verhuurd en is daarmee marktleider. Al onze producten zijn ontworpen en gebouwd met uiteindelijke gebruiker in gedachten. Veilig en eenvoudig te bedienen en er wordt voldaan aan alle huidige en mogelijk te verwachten wettelijke vereisten, zoals levensmiddelen-, veiligheids-, hygienische- en gezondheidsvoorschriften.


Lees meer...

Daily fresh food

De filosofie achter Daily Fresh Food is even doeltreffend als eenvoudig. Neem drie bedrijven die elk op hun terrein bewezen hebben wat ze waard zijn en combineer de sterke kanten van elkaar tot een ijzersterk geheel. Een bundeling van krachten waarbij u niets inlevert, maar alleen kunt winnen. Wat blijft zijn de voor ons zo kenmerkende aspecten als no nonsense, korte lijnen, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en beproefde kwaliteit.


Lees meer...

Van Hoeckel

Van Hoeckel, partner in food care, introduceert haar nieuwe stijl op de beurs Zorgtotaal 2011 in de jaarbeurs, te Utrecht. De nieuwe stijl komt voort uit een vernieuwde strategie en daarbij het afscheid van de naam Inversco. Van Hoeckel is 100% partner in food care met meer dan 50 jaar ervaring binnen de zorgmarkt. Nieuwe stijl De inmiddels bekende pay-off  ‘Partner in food care’ benadrukt dat Van Hoeckel een partner is, die samen met haar klanten zoekt naar pasklare oplossingen en concepten voor de zorgmarkt.


Lees meer...

Campina

Campina is vriend van het Kokskwartet. Hiermee wil Campina actief bijdragen aan het verder verhogen van de gastvrijheid binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.   Eten en drinken is namelijk voor bewoners en patiënten vaak het hoogtepunt van de dag. Gastvrijheid volgens Campina zit ‘em in de kleine dingen, de alledaagse geluksmomenten die zo gewoon lijken maar eigenlijk zo bijzonder zijn. Genieten van goede, lekkere en vertrouwde zuivel zoals je het thuis gewend was.     Dagelijks maakt Campina de heerlijkste zuivelproducten met melk van haar eigen Nederlandse boeren, zodat u en uw gasten elke dag kunnen genieten van dagverse zuivel! Daarnaast is zuivel ook nog eens rijk aan eiwit, en daarmee een belangrijke, lekkere, goedkope en logische voedingsbron in de strijd tegen ondervoeding.       Campina is een merk van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina


Lees meer...

Diversey, reiniging en hygiene

Diversey richt zich wereldwijd op het aanbieden van totaaloplossingen op het gebied van reiniging en hygiene. "Clean is just the beginning".

Waar u ook bent... als u het Diversey waarmerk ziet, weet u zeker dat er systemen en methoden worden toegepast die wereldwijd hun waarde bewezen hebben en die de hoogste normen in reiniging en hygiene waarborgen. Ons gestroomlijnde en hoogwaardige aanbod van producten omvat totaaloplossingen voor alle professionele toepassingen, inclusief training, logistiek en administratieve ondersteuning.


Lees meer...

Distrivers

 Distrivers is voedingsmiddelenleverancier en maaltijdspecialist voor zorginstellingen in heel Nederland. Voor ons betekent ‘leverancier zijn’ meer dan alleen ‘leveren’. Wij zien onszelf als dienstverlener in de ruimste zin van het woord. Wij bieden ook ondersteuning waar gewenst of nodig evenals een strakke bewaking van de kwaliteit, de cliënttevredenheid en het budget. Met lekkere, gezonde en gevarieerde voeding wil Distrivers helpen bij te dragen aan een sneller herstel en een beter welzijn van cliënten.


Lees meer...

De Jong Diepvries

Een zelfstandige groothandel in diepvries- en gekoelde producten. Vanuit een nieuwe logistieke centrum in Bergschenhoek, verzorgen wij dagelijks leveringen door West Nederland. Een uiterst gemotiveerde groep medewerkers zet zich iedere dag weer in om de hechte samenwerking met onze klanten en toeleveranciers ten uitvoer te brengen De 7.000 m3 opslagcapaciteit, stelt ons in staat een groot assortiment uit voorraad te kunnen leveren.


Lees meer...

Metos grootkeukenapparatuur

Metos B.V is in het begin van 2003 ontstaan uit een fusie tussen Rendisk en Contact Roestvrijstaal. Deze beide bedrijven hebben een lange historie en een grote naam in de Grootkeuken wereld. Rendisk voornamelijk als leverancier van Wexiodisk vaatwas machines en uitgifte buffetten en Contact Roestvrijstaal als leverancier van Meiko vaatwas machines en Rubbens en Hero de Groot kookapparatuur. Metos heeft als missie het verbeteren van de prestaties van de professionele keuken.
Door onze kennis, jarenlange ervaring in de grootkeukenbranche en door voortdurend de omgeving en werkzaamheden van onze klant te bestuderen kunnen wij deze missie volbrengen.


Lees meer...

Henri

Henri is de helpende hand in de professionele keuken  U zet gemakkelijk elke dag iets moois op tafel met ons zeer royale assortiment koelverse maaltijden, sauzen en soepen.  Van basis tot kant-en-klaar; ú heeft alle tijd en ruimte voor een smakelijke presentatie, want Henri neemt het tijdrovende werk in de keuken uit handen.


Lees meer...

Chef Martin (Marfo)

                                        Chef Martin (www.chefmartin.nl) is onderdeel van Martinair Food (Marfo), een 100% dochter van Martinair BV. Sinds 1972 produceert dit bedrijf vriesverse maaltijden, sinds 2000 wordt onder de merknaam Chef Martin ook de foodservice markt bediend.  De filosofie van Chef Martin is dat een juiste balans in geur, kleur en smaak zorgt voor een optimale maaltijdbeleving. Met een hoog opgeleid team van koks en technologen worden maaltijden ontwikkeld die exact zijn afgestemd op de eisen en wensen van klant en doelgroep. Chef Martin produceert uitsluitend vriesverse maaltijden. Het is onze overtuiging dat we met vriesvers kwalitatief en qua gebruiksgemak de beste en meest concurrerende oplossing kunnen bieden. 


Lees meer...

Electrolux

Wereldleider in de productie en distributie van professionele foodservice oplossingen. Electrolux Food Service apparatuur bereidt meer dan 100.000.000 maaltijden in:
350.000 Restaurants
170.000 Hotels en recreatie centra
110.000 Bedrijfskantines
85.000 Scholen en Instellingen
65.000 Ziekenhuizen
20.000 Bars 7% van de winst wordt geherinvesteerd in R&D
Meer dan 200 exclusieve patenten
Honderdduizenden apparaten worden geproduceerd in wereld's grootste fabrieken Meer dan 1.000 verkooplocaties en 1.200 gecertificeerde Service Centres. 60.000 uur training & instructie per jaar in 52 trainingscentra wereldwijd. Electrolux Food Service maakt het leven wat aangenamer voor mensen die buitenshuis gaan eten, door de meest geavanceerde technologie


Lees meer...

Meiko

De Meiko groep ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele vaatwerkspoelmachines en desinfectie automaten voor verpleeghuizen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Voor onze klanten zijn wij een serieuze partner, die door prestaties en vaktechnische bekwaamheid ook voor oplossing van problemen in complexe situaties overtuigd.


Lees meer...

Ranfru biedt het jaarrond ambachtelijke stoofperen en verse compotes

Ranfru biedt het jaar rond ambachtelijke stoofperen en verse compotes toe te passen als


Lees meer...

VION Food Group / Foodservice Office

VION Food Group, met het hoofdkantoor in Son en Breugel (NL) is een internationaal opererend foodbedrijf met productie- en verkoopvestigingen op alle continenten. VION legt zich toe op de verantwoorde productie van smaakvolle, hoogwaardige voedingsmiddelen voor mens en dier gemaakt van natuurlijke materialen van agrarische oorsprong.


Lees meer...

CSM Benelux

CSM Benelux ontwikkelt, produceert en distribueert bakkerij-ingredi


Lees meer...

Dr. Oetker Food-Service

Als professionele gebruiker heeft u andere wensen en behoeften en stelt u andere eisen aan producten dan consumenten. Dat begrijpen wij bij Dr. Oetker Food-Service. Daarom bieden wij een breed assortiment producten die uitstekend passen in de professionele keuken van vandaag. Met producten zoals bakmixen en -ingredi


Lees meer...

Smit's Uien

Johannes Maria Smit, grondlegger van het huidige bedrijf Smit's Uien, begon in 1948 met 2 van


Lees meer...

BGP - beroepsopleidingen

Bekend, Betrouwbaar & Beroepsspecifiek
BGP heeft al ruim 40 jaar ervaring in opleidingen voor al het personeel dat bezig is met eten en drinken in de zorg. Onze docenten zijn deskundig en hebben liefde voor het vak. Geestdriftig, Gericht & Gezond
De slogan "Groot geworden door klein te blijven" past uitstekend bij BGP. Kwaliteit, enthousiasme en tevredenheid is ons handelsmerk. Tevreden klanten zijn onze beste reclame. Partner, Passend & Proactief
Inspelen op uw opleidingsbehoeften voor al het personeel dat bezig is met eten en drinken, en op het gebied van (voedsel)veiligheid, budgettering, kwaliteit binnen de voeding en leiding geven.


Lees meer...

CHEFS CULINAR

CHEFS CULINAR, Passion for Foodservice CHEFS CULINAR is een internationale leverancier van food en non-food producten gericht op de markten Care, Catering en Gastronomie. Wij zijn er voor alle zorginstellingen, bedrijfskantines en horecabedrijven. We leveren de producten die u wilt, wanneer u wilt en waar u wilt. Hier eindigt het niet, bij ons kunt u altijd terecht voor persoonlijk advies. Onze accountmanagers komen graag bij u langs voor een gesprek. We verkopen niet alleen producten maar denken graag met u mee over veranderingen en verbeteringen. Zoals u voor uw gasten zorgt, zorgen wij voor u. Ontwikkelingen en veranderingen in de zorg gaan razendsnel en budgetten worden krapper. Toch wilt u uw bewoners, cliënten en patiënten een smakelijke en kwalitatief goede maaltijd voorzetten. Voor hen zijn eetmomenten namelijk één van de belangrijkste momenten van de dag. Gastvrijheid en een lekkere maaltijd zijn beide belangrijk om een fijn eetmoment te creëren. Wij begrijpen dat er nogal wat bij komt kijken om dit te realiseren en willen u hierbij graag van dienst zijn.  Service
CHEFS CULINAR hecht veel waarde aan een persoonlijke band en bouwt graag aan stabiele relaties met afnemers, medewerkers en de wereld om zich heen. We staan graag klaar om u te helpen, zodat u uw gasten kunt helpen. CHEFS CULINAR weet wat zorg betekent. www.chefsculinar.nl


Lees meer...

Honig Professional

Voor vrijwel iedereen is de warme maaltijd een speciaal moment van de dag. En als het even kan ook het culinaire hoogtepunt. Honig Professional wil jou als professionele kok helpen jouw gasten keer op keer te plezieren met smaakvolle gerechten. Dat doen we door producten te ontwikkelen waarmee jij het beste haalt uit jouw keuken, jouw creativiteit, jouw mensen en jouw budget.


Lees meer...